Wednesday, May 30, 2007

Eerste kunstSUPERette op het Sint-Baafsplein te Gent

Op 2 en 3 juni tussen 11 en 19 uur organiseert vzw Rijms de eerste editie van de KunstSUPERette op het Sint-Baafspein te Gent. De KunstSUPERette is een openluchtmarkt annex kleurrijk stadsevenement waar een dertigtal jonge kunstenaars originele handgemaakte stukken zoals juwelen, kleding, knuffels, design en zo meer verkopen. Met muziek van live bands (o.a. Bragit Birdot) en dj’s krijgt het geheel een extra vrolijke noot. Ook het gezelschap van het absurditeitenkabinet ‘vzw Cirq‘ zal zeker niet ontbreken en zorgt voor het nodige stunt- en vliegwerk. Voor een borrel en een babbel kan men terecht in het Tikki-Barke.

Vzw Riijms werd aangemoedigd dit initiatief op poten te zetten door gelijkaardige projecten in Brussel www.beaubeau.be en Antwerpen www.marktvanmorgen.be. Met steun van Stad Gent werd de realisatie van de KunstSUPERette mogelijk. Een greep uit de deelnemers: Le monde Dumas, kleding: www.lemondedumas.be. Iwe Pée, meubeldesign: www.iwepee.be . Elisabeth Leenknegt, mondgeblazen glasjuwelen: www.glasjuweel.be. Astrid-Fia De Craecker, kinderkledij. Lady Estelle - T-shirts. Bunny en Clyde: grappige knuffels. Meer info over de deelnemers en het muziekprogramma van de KunstSUPERette op http://myspace.com/kunstsuperette

Labels: ,

Tuesday, May 29, 2007

De levensverzekering: Uw vermogen verzekerd!

In de aanloop naar de verkiezingen zal er weer heel wat gediscussieerd worden over uw inkomen (fiscaliteit) en uw vermogen. Zullen er na 10 juni opnieuw wijzigingen zijn met een nefaste invloed op uw vermogen? Of blijft alles bij het oude? Jo Viaene van Optima: ”Blijf alsjeblieft niet bij de pakken zitten, neem uw eigen lot in handen en begin tijdig aan uw persoonlijke financiële en fiscale planning. Eén van de belangrijkste onderdelen binnen deze planning is de levensverzekering”. Al decennialang is de levensverzekering een wezenlijk aspect in de opbouw, de bescherming en de planning van het persoonlijk vermogen. Een duidelijke, grondige benadering en professionele visie over deze materie is daarom van grote waarde. Het nieuwe boek “De levensverzekering: uw vermogen verzekerd!” van Optima en uitgegeven door Roularta bundelt voor u hierover de meest waardevolle informatie.

De bedoeling van dit boek is niet een encyclopedisch overzicht te bieden van de verschillende producten en mogelijkheden op de Belgische en buitenlandse markt. Wel proberen de diverse acteurs aan te tonen dat een levensverzekering tal van mogelijkheden biedt in een uitgekiende en geoptimaliseerde financiële planning. Jo Viane: “Jammer genoeg opteren mensen maar al te vaak voor de eerste de beste formule zonder te weten wat de opbrengst is op lange termijn”. Daarom geeft Optima in dit naslagwerk een bevattelijk overzicht van de diverse aspecten van de levensverzekering.

Deel 1 is gewijd aan de basisbeginselen waarvan, gezien de vele debatten en misverstanden, het fiscale luik en de successie wellicht de interessantste zijn. Het boek legt uit waarom het zo belangrijk is de fiscale en successieplanning tot in de puntjes uit te werken. Deel 2 beschrijft de levensverzekering als vermogensstructuur. Wanneer kies ik voor een Luxemburgse vermogensverzekering? Wat zijn de misverstanden en halve waarheden? Burgers gaan steeds bewuster om met inkomen, vermogen, pensioen en successie. Deze strategie (of persoonlijk financieel plan) houdt rekening met een aantal economische, wettelijke en persoonlijke parameters. Het boek mag dan nog een aantal interessante structuren voor familiale vermogensplanning op een duidelijke manier beschrijven, het is het duidelijk dat vermogensbeheer een vak opart is. Waar het in dit naslagwerk om draait is u duidelijk te maken waar die experten gehuisvest zijn. En volgens Optima is dat in de Gentse Keizer Karelstraat.

Auteurs: Jo Viaene, bestuurder en algemeen directeur bij Optima. Peter Magherman, vennoot bij Optima, assetmanager patrimoniale vermogensstructuren. Geert Van Emelen, vennoot bij Optima, assetmanager levensverzekering als vermogensstructuur. Thomas Weyts, manager Auditcenter bij Optima. Meer informatie is te vinden op www.optima.be

Guido Van Peeterssen.

Labels:

Friday, May 18, 2007

De VLD afdeling 5e wijk, Centrum en Zuid heeft wind in de zeilen.

Vandaag kregen we van Eric De Jaeger, bestuurslid van de vijfde wijk, de vraag om aandacht te besteden aan de instuif van de vijfde wijk op 3 juni eerstkomende. Het bestuur nodigt alle sympathisanten uit op een diner dat bestaat uit een aperitief, gazpacho en een warm buffet met een glas rode wijn inbegrepen. Nadien volgt er een taartenpallet en een tombola waar heel wat flessen heerlijke wijn te winnen zijn.

Maar er is ook het ernstige werk. Het oude bestuur wuift het werkjaar uit en het nieuwe bestuur bereid het nieuwe werkjaar voor. In het kader van de nakende verkiezingen zullen de aanwezige kandidaten trouwens de mogelijkheid hebben om zich aan alle aanwezige leden voor te stellen.

Het evenement grijpt plaats in de G.R.S. Vissersdijk 1 te Gent aan de Watersportbaan Aanvang om 11.30 uur en de prijs bedraagt 24 euro voor leden en 26 euro voor de niet-leden. Christel Verleyen op 0497 32 09 95. Reserveer voor 31 mei uw plaatsen en stort op rekening 703-0327215-15 met vermelding van het aantal personen.

Wie er op 3 juni niet bij is kan ook reserveren voor het Steakfestijn van 16 september 2007 in zaal Ryhove te Gent (ingang via Nekkersputstraat). Er wordt steak geserveerd met knapperige frietjes en keuze uit 3 soorten warme sauzen, vergezeld van diverse koude groenten. De prijs bedraagt 14 euro in voorverkoop en 16 euro aan de kassa. Voor inschrijvingen en inlichtingen contacteer Christel Verleyen op 0497 32 09 95.


Guido Van Peeterssen.

Labels: ,

Thursday, May 17, 2007

Open VLD Sint-Amandsberg heet u welkom

De Open VLD Sint-Amandsberg houdt op 25 mei een Diner Causerie in het Carelshof in Sint-Amandsberg. Het bestuur biedt ons het aperitief van het huis aan. Op het menu staan asperges op zijn Vlaams, vergezeld van (allochtone?) gerookte zalm. Daarna volgt een rosé gebakken lamszadel met seizoensgroenten en dauphinoisaardappelen (het moeten niet altijd pommes dauphinois zijn). Als dessert worden heerlijke aardbeien, gemarineerd met munt en vergezeld van vanilleijs geserveerd. Dan volgt de mokka met zoetigheden. En om het goede nieuws volledig te maken: wijnen zijn ter deze gelegenheid à volonté!

Het festijn grijpt plaats op 25 mei om 19.30 uur in het Carelshof te Sint-Amandsberg. De bijdrae van 28 euro per persoon is te storten op rekening 737-0113949-17 met vermelding van naam en aantal personen. Voor informatie contacteer Sandra De Brauwer op 0474/59 49 51.

Labels: ,

Friday, May 11, 2007

Tafelen met de VLD Mariakerke.

Naar goede gewoonte organiseert de VLD afdeling Mariakerke op 20 mei 2007 haar jaarlijkse lentelunch. Op het menu staat een warm buffet. Het aperitief wordt U door de afdeling aangeboden, en de koffie met gebakjes door de voorzitter. De lentelunch is één van de hoogtepunten in de activiteiten van de afdeling Mariakerke. Het is tevens een ontmoeting met vrienden en een contactmogelijkheid met lokale, provinciale en nationale mandatarissen

Voorzitter Johan Beke nodig U samen met uw gezin, familieleden en vrienden van harte uit op deze lentelunch die doorgaat door in de beschutte werkplaats Ryhove, Koningsdal 24 te Gent vanaf 12.00 uur. Er is een ruime parking in de Nekkerputstraat. Deelname per volwassene bedraagt 16 euro en voor kinderen jonger dan 12 jaar: 8 euro.

Inschrijven kan door het juiste bedrag te storten op rekeningnummer 068-2241819-79 van VLD Mariakerke met vermelding van: Lentelunch 2007, naam en aantal deelnemers. Vooraf en tijdig inschrijven is om praktische redenen een noodzaak.
U kunt ook terecht bij volgende bestuursleden:
Johan Beke, Eeklostraat 23/1 – 9030 Mariakerke 09/ 225 45 05 of 09/225 44 02
Jacqueline Vanpuyvelde-Podevyn, Oranjerielaan 18 – 9030 Mariakerke 09/226 71 69
Het bestuur en de mandatarissen hopen u talrijk te mogen verwelkomen.

Wednesday, May 02, 2007

Eerste ‘Ride To Rock’ met the Vipers AFGELAST

Zondagochtend 27 mei start Ride to Rock om 10 uur stipt aan café Den Goeden Hoek aan de Gentse Lorkenstraat. De rit voert de deelnemers naar de mooiste plekjes van de Zwalmstreek met een stop aan De Vliegende Schotel in Sint Maria Oudenhove. De organisatoren hopen op een mooie zonnige dag want om 13 uur is er straatbarbecue aan café Den Goeden Hoek, een gezellig bruine kroeg die net dat ietsje meer biedt. De dag wordt afgesloten met gratis optredens van Small Town (18 uur) en The Vipers (20 uur).

Ons bereikt het bericht dat de rit jammer genoeg niet door gaat.