Saturday, August 25, 2007

Nieuw fietsendepot in oude brandweerkazerne

Vanaf zaterdag 1 september vindt u het fietsendepot van de Stad Gent in het gebouw van de vroegere brandweerkazerne in de Academiestraat 6. De fietsendepots in de Voskenslaan en aan de Kattenberg worden zo in de Academiestraat samengebracht. Het fietsendepot verzamelt alle opgehaalde en teruggevonden fietsen. Achtergelaten fietsen en fietsen die hinderlijk geplaatst zijn, worden dagelijks opgehaald en in de Academiestraat verzameld.

Werd uw fiets gestolen? Kom dan met het aangiftebewijs van de politie of met uw fietssleutels naar het fietsendepot en kijk of uw fiets teruggevonden werd. U kunt nu ook een gestolen fiets via de website www.police-on-web.be aangeven. Dat gaat sneller en is makkelijker. In het fietsendepot kunt u uw fiets ook gratis laten registreren. Zo krijgt uw fiets een uniek nummer en een identiteitsbewijs. Het schrikt fietsendieven af en maakt het eenvoudiger om een fiets aan de eigenaar terug te bezorgen. Fietsendepot Stad Gent, Academiestraat 6, 9000 Gent, tel 09 266 70 68, email mobiliteit@gent.be

Openingsuren:
Maandag van 17 tot 19 uur
Woensdag van 14 tot 16 uur
Donderdag van 16 tot 18 uur
Vrijdag van 12 tot 14 uur
Gesloten op feestdagen, tijdens de Gentse Feesten en tussen Kerstdag en Nieuwjaar

Labels:

Friday, August 24, 2007

Op de fiets met Open VLD Gent-Kanaalzone

Gemeenteraadslid Sabine Claeyssens nodigt jullie uit om deel te nemen aan de zesde blauwe fietstocht in de Gentse Kanaalzone. Afstand ongeveer 25km. Start rond 13 uur (met sanitaire stop en een drankje). Inschrijving: zaterdag 1 september rond 13 uur bij familie Georges Claeyssens te Sint-Kruis-Winkel, Barkstraat 1. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk. Er wordt voldoende parkeergelegenheid voorzien voor wie met de wagen komt. Wie geen fietsvervoer heeft telefoneert één van de bestuursleden. Uw fiets wordt dan opgehaald en teruggebracht. Kostprijs: 5 euro (verzekering, één consumptie tijdens de stop en één consumptie bij aankomst).

Aansluitend omstreeks 18 uur is er een blauwe BBQ (niet verplicht!). Dit kan aansluitend op de fietstocht maar ook wie niet mee kon fietsen is uiteraard welkom bij familie Georges Claeyssens te Sint-Kruis-Winkel, Barkstraat 1. Inschrijven voor de BBQ vooraf is wel noodzakelijk. Graag een telefoontje naar één van de bestuursleden voor 28/08/07.
Kostprijs: 15 euro (apero, rib, brochette van de chef, Ardeense steak, tomaten, sla, wortelsla, seldersla, rode bieten, komkommersla, witte koolsalade met rozijnen, aardappelsla, aardappelen in de schil, brood en koffie achteraf.) Kinderen –12 jaar: 8 euro (brochette, worst en keuze uit uitgebreide saladbar). Dranken aan democratische prijzen.

Gemeenteraadslid Sabine Claeyssens: “Fietsdiefstal is een echte plaag. In het kader van het Fietsenplan Gent is het mogelijk om fietsen gratis te laten graveren. Bij het terugvinden van de fiets wordt gezocht wie de eigenaar kan zijn. Men zoekt dan naar een kenmerk dat specifiek is voor uw fiets. De fiets wordt nu als het ware gepersonaliseerd door het rijksregisternummer in het frame te graveren. Bij de gravering kleeft de fietswacht een klevertje ‘gemerkte fiets’ duidelijk zichtbaar op de fiets”. Aan de inwoners van de Gentse Kanaalzone wordt, op vraag van Sabine Claeyssens, de mogelijkheid geboden hun fiets te laten registreren te Oostakker op maandag 27 augustus 2007 van 13 tot 15u30 in de tent tijdens de kermis. Vergeet vooral uw rijksregisternummer niet. U vindt dit nummer terug op de achterzijde van uw identiteitskaart of in de rechterbovenhoek van uw SIS kaart.

Labels:

Steakfestijn 5de Wijk, Centrum & Zuid

Open VLD afdeling 5de Wijk, Centrum & Zuid kondigt haar openingsactiviteit van het nieuwe werkjaar aan. Wie mee aan tafel wil zitten kan genieten van een stevige steak met knapperige frietjes en 3 soorten warme sauzen, vergezeld van diverse koude groenten.
Deelnemers aan het steakfestijn worden verwacht in zaal Ryhove, Koningsdal 24 te Gent (ingang via Nekkersputstraat) op zondag 16 september vanaf 11.30 uur. Voor de prijs moet u het niet laten: 14 euro per persoon of 16 euro aan de kassa dag zelf.
Kaarten te bekomen bij de bestuursleden of telefonisch via JulienneVan Acker GSM 0479 51 76 83 en Christel Verleyen GSM 0497 320 995 of door rechtstreekse storting op rekeningnummer 703-0327215-15 met vermelding van het aantal personen.

Labels: