Wednesday, October 03, 2007

Jurgen De Smet brengt nieuwe live show

“Teatro Bella Notte” is een verrassend nieuwe live show van Jürgen De Smet. Na succesvolle concertshows als “Wien à la Carte”, “Symfonia” en “Wien Exclusiv” is deze jonge Gentse pianist/componist helemaal terug met een gloednieuwe show. Die draait rond een oud, vervallen theater waar revue en cabaret ooit hoogtij kenden. Sfeervolle bindteksten, een mooi decor, maar vooral een mix van onsterfelijke muziek. Geen zware klassiek of jazz, maar parels uit vervlogen tijden, toegankelijk voor een breed publiek. Deze nieuwe productie bevat ook opnieuw enkele sfeervolle composities van Jürgen. En, er is méér: op grote vraag wordt de show gefilmd en op DVD uitgebracht. De releasedatum van deze DVD is december 2007, maar op de voorstellingen in Gent kan u reeds intekenen voor een gesigneerd exemplaar aan voordeelprijs! Alvast een mooi eindejaarscadeautje!

Over de artiesten is pianist Jürgen De Smet een en al lof. Wegens groot succes in een van zijn vorige producties (Symfonia) zingt de getalenteerde Sonia Pelgrims opnieuw de pannen van het dak. Bariton Kurt Bruyneel is de nieuwe mannelijke vocalist, hij beschikt over een stem die zowel klassiek en musical als lichte muziek aankan. Daarbij zorgt zijn interpretatie, net als bij Sonia, voor een aangenaam entertainment. Gladys de Mol neemt voor de vierde keer op rij de presentatie voor haar rekening. Daarnaast schreef ze alle bindteksten, die samen het geheel kruiden. Muzikaal wordt Jürgen De Smet bijgestaan door saxofonist Dirk De Schoenmaker en accordeoniste Jeannine Ninove, beter bekend als Jeaninne Valentini.

Praktisch: Zondag 28 oktober 2007, voorstellingen om 15 en 20 uur. Muziekacademie (Rode Zaal), Poel 17, Gent. Tickets 0476 53 65 14 Meer info op de website www.jurgendesmet.net

Guido Van Peeterssen.

Labels: