Monday, January 21, 2008

Nieuwjaarsreceptie Open VLD in Europa Hotel.

Open VLD heeft het goed gedaan in Gent de afgelopen jaren. In 2006 wonnen we meer dan 2000 stemmen bij en behielden onze 11 zetels in de gemeenteraad. We onderhandelden een goed bestuursakkoord met heel wat liberale accenten, 4 schepenen en het voorzitterschap van het OCMW. Ook in de fractie van de Provincie levert Gent opnieuw de fractievoorzitter. Het bestuursakkoord hebben we eind vorig jaar vertaald in een stevig en evenwichtig budget en een duurzaam ontwikkelingsplan voor Gent. In 2007 legden we zonder schroom onze eigen liberale accenten in het beleid van onze stad.

Bij de parlementsverkiezingen in juni werd Open VLD opnieuw de grootste partij van Gent, maar toch gingen we licht achteruit. Samen met onze vrienden van de MR blijven we echter de grootste politieke familie van Belgiƫ. Tijdens de ellenlange regeringsonderhandelingen namen we onze verantwoordelijkheid, en slaagden we er in een zeer liberaal sociaal economisch programma er door te krijgen. Jammer genoeg strandde Oranje-Blauw op communautaire klippen. Zonder de tussenkomst van premier Verhofstadt was er nog steeds geen regering.

Het jaar 2008 wordt opnieuw een cruciaal politiek jaar. Open VLD is klaar voor de strijd, met een duidelijke positionering, die teruggrijpt naar de wortels van het liberalisme. Want we zijn een liberale partij die gelooft in de kracht en de spontane solidariteit van een maatschappij die gestoeld is op "vrijheid en verantwoordelijkheid". Open VLD heeft geen schrik voor veranderingen en beschouwt de toekomst als een uitdaging en niet als een bedreiging voor "verworven rechten". We willen een maatschappij die kansen schept voor elkeen, ook voor de zwaksten in de maatschappij. Die liberale boodschap is de enige die echte, duurzame oplossingen aanreikt voor de uitdagingen van de snel veranderende wereld waarin we vandaag leven.

Om u te danken voor uw steun, om samen terug te blikken op 2007, en om vooruit te kijken naar de uitdagingen van 2008, organiseert Open VLD Gent, samen met al haar lokale afdelingen, de VLD Senioren en Jong VLD een grote Nieuwjaarsreceptie op zondag 27 januari 2007 om 11u in het Europahotel, Gordunakaai 59 te Gent.

Namens Open VLD Gent, Mick Daman

Labels: , , ,