Monday, May 26, 2008

Oost-Vlaanderen solidair: Deurle, mooiste dorp van Vlaanderen

Het Oost-Vlaamse Deurle (Sint-Martens-Latem) is geselecteerd om het mooiste dorp van Vlaanderen te worden. Het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen en de gemeente Sint-Martens-Latem slaan de handen in elkaar om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor Deurle. Ook Sint-Laureins en Kruibeke doen mee. Oost-Vlaanderen is dus solidair en roept iedereen op om voor Deurle te stemmen!

De dorpsstraat, méér dan honderd jaar niet veranderd, is naast de Leie en de natuur dé kwaliteit van Deurle. Alles hier ademt dichterlijkheid: het witte café met de kleurige luiken, de kerk en de grafzerken rondom, de beboste molenberg, de kleine boomgaard, het dorpswinkeltje, de oude herberg voor bolders en boogschutters, de illustere pastorie. Gewoon een plaats om lang stil te staan en weg te dromen. Deurle is ook het dorp waar talrijke kunstenaars inspiratie vonden én een stek om er te wonen. Het artistieke verleden van Deurle leeft voort in de woonhuizen van de kunstenaars, in de werken van hun hand, ondergebracht in het Gust De Smetmuseum en het Museum Dhondt-Dhaenens.

Buiten dat is Deurle het dorp van de kastelen, de domeinen en de dreven. Namen als De Kerchove de Denterghem, Della Faille en burggraaf De Spoelberch zijn onlosmakelijk met de geschiedenis van het dorp verbonden. Nu nog bepalen de adellijke verblijven, samen met de onvermijdelijke dreven, het gezicht van Deurle van het dorp. En dan is er natuurlijk de onvermijdelijke Leie. Vanuit de verte kruipt zij door de weidevelden naderbij. Vol eerbied buigt ze voor Deurle af, om één van haar meest sierlijke bochten te trekken. Hier is rechtlijnig denken haar totaal vreemd. Ze twijfelt almaar, ze stroomt niet direct naar haar doel, maar bedenkt allerlei uitvluchten om het verblijf in het dal te rekken. Zij lijkt Deurle, het mooie oeverdorp, zo lang mogelijk te willen omarmen.

Er worden heel wat acties ondernomen. Zo ondertekenden gouverneur André Denys, gedeputeerde Eddy Couckuyt, voorzitter Toerisme Oost-Vlaanderen en Freddy Vanmassenhove, burgemeester van Sint-Martens-Latem een solidariteitsovereenkomst. Ook de burgemeesters van Kruibeke en Sint-Laureins, de 2 Oost-Vlaamse gemeenten die het niet haalden, ondertekenden deze overeenkomst. Daarna verstuurden ze een sms voor Deurle. Met een extra nieuwsbrief spoort Toerisme Oost-Vlaanderen haar lezers aan om te stemmen op Deurle. Aan iedereen die actief is in de toeristische sector wordt gevraagd om alle klanten en bezoekers te overtuigen om op Deurle te stemmen. Voorts schenkt Toerisme Oost-Vlaanderen ook extra aandacht aan de wedstrijd op hun homepage en worden alle externe mails van het personeel van Toerisme Oost-Vlaanderen afgesloten met de oproep om voor Deurle te stemmen.

Ook het provinciebestuur stuurt een e-mail met de oproep om voor Deurle te stemmen naar alle Oost-Vlaamse politici. De provinciale musea, domeinen en andere publieksgerichte diensten van het provinciebestuur zullen hun bezoekers aansporen om voor Deurle te stemmen. Alle bezoekers van de homepage van de provincie kunnen er via een banner doorklikken naar de website van de wedstrijd en op Deurle stemmen. Het gemeentebestuur verstuurde eveneens een mail met de oproep naar tal van emailadressen en informeert iedereen over Deurle via de blogspot: http://mooistedorpdeurle.blogspot.com

U kan ook een SMS sturen: SMS mooiste 5 naar 3238 of surf naar http://www.hetmooistedorp.be/Stem.aspx?dorpid=50

Labels: ,

Sunday, May 18, 2008

Open VLD Gent 5de Wijk nodigt uit.

Open VLD Gent 5de Wijk, Centrum & Zuid brengt ons op de hoogte van hun jaarlijkse Instuif. Datum van het gebeuren: zondag 1 juni, vanaf 12.15 uur in Salons Hof Ter Beke, Beekstraat 35 te Drongen. Het voltallige bestuur hoopt u er talrijk te mogen verwelkomen.

In een fantastisch rustgevend en extra verzorgd kader kan u genieten van een glaasje Krieger Brut en/of fruitsap vergezeld van koude en warme delicatessenhapjes. Daarna een beursje van Italiaanse Prosciuttoham, gevuld met een tapenade van mascarpone en basilicum - Slaatje van ruccola – grissinicroustillants. Hoofdgerecht: gevogeltemedaillon gebraiseerd a l’orange en gebonden jus afgewerkt met een vleugje Pernod. Versgebakken ananas van de ivoorkust, Kastanjeparfait en Torentje van appelsien, kiwi en vijg - Aardappelsoezen met amandelschilfers. Tenslotte een feestelijk dessertbord en geurige koffie. Bij het voor– en hoofdgerecht wordt een gepaste witte en rode wijn geschonken, evenals water.

Dit jaar staat de instuif in het teken van de warme herinnering aan de erevoorzitter van de 5e Wijk, Roger Everaert en Activiteitenverantwoordelijke, Toni Fakkel .
Prijs: 53 euro per persoon - BETAAL OP REKENING 703-0327215-15 met vermelding naam en aantal personen. Info: Christel Verleyen (0497 32 09 95) of Julienne Van Acker (0479 51 76 83).

Labels:

Tuesday, May 13, 2008

Herman De Croo nodigt uit.

Brakel – Michelbeke, Sportcomplex Saturnus: 7de Volksfestijn.
Op uitnodiging van Minister van staat - Ondervoorzitter van de kamer Herman De Croo, Burgemeester
Zaterdag 24 mei 2008 van 18 tot 22 uur
Zondag 25 mei 2008 van 11 tot 14 uur

Ardeens gebraad met warme groenten en kroketten à volonté
Gratis kindergrime door Jong Open VLD Brakel Prijs: 13 euro, kinderen: 8 euro.

Maandag 26 mei 2008 om 14 uur: gratis feest voor senioren en andersvaliden
Amusementsnamiddag met muziek en optredens van: Mike Anthony en zangeres Nadine
Inschrijven bij herman@decroo-desguin.be of 055/42.32.04

Labels:

Wednesday, May 07, 2008

Lentebarbecue Liberale Vrouwen

“De lente is weer in het land” Om dit te vieren organiseren wij op 31 mei aanstaande een Lentebarbecue gevolgd door een zonnige dansavond. Start om 19u in het Parochiaal Centrum te Knokke Orveiestraat 1, Zwevegem Aan de democratische prijs van 15€ voor een volwassene 10€ Voor kinderen van 3 tot 12 jaar Onder de 3 jaar gratis.

Breng gerust familie en vrienden mee Het wordt een leuke avond met lekker eten en vrolijke muziek. Graag inschrijven voor 28 mei bij, Marianne: 0479 300 542 Fabke: 0476 778 181 Zonnige lentegroeten Het bestuur

Auteur: Deryckere Marianne
Email: marianne.jo@skynet.be
Organisatie: De socio culturele vereniging Liberale Vrouwen
Adres: Demeesterstraat 2
Plaats: 8550 Zwevegem
Telefoon: 0479 300 542
Fax: 056/648671

Labels: ,