Wednesday, March 24, 2010

Leen Persijn getuigt over dementie.

De Gezondheidsschool van de Liberale Mutualiteit (Blij en Gezond) organiseert op donderdag 1 april een verteltheatervoorstelling "MIST - Theater Leen Persijn". Leen Persijn vertelt over de ervaringen met haar dementerende moeder, ze vertelt over haar falend geheugen, haar verward gedrag, haar onrust en achterdocht, haar agressie, en de vaak hilarische anekdotes. Ze vertelt openhartig hoe ze zelf, met vallen en opstaan, met dementie leert omgaan. Tussendoor brengt ze enkele passende korte monologen en poëzie en zingt ze een paar liederen. Daarna is ruimte voor een vragenronde. Duur: +/- 75 minuten.

In België leven ruim 165.000 mensen met dementie. De ziekte beïnvloedt niet alleen de persoon met dementie zelf, maar ook zijn ruime omgeving. Leen Persijn wil met haar getuigenis het taboe dat op de ziekte van Alzheimer en dementie rust doorbreken. Daarom deze getuigenis. Meer info over theater Leen Persijn vind je op www.leenpersijn.be.

Waar: toneelzaal CC De Steiger, Waalvest 1, 8930 Menen. Wanneer: donderdag 1 april 2010 om 13u30. Inkomprijs: 2 euro p/p. Iedereen welkom! Info:050 45 01 00 of gezondheidspromotie@lmwvl.be

Labels: , , ,